Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Γρεβενά - Βάλια Κάλντα - 2-7 Μαΐου Εκδρομή Πάσχα Μαρτίου

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πασχαλινή εξόρμηση γνωριμίας με την προστατευόμενη περιοχή της Βάλια Κάλντα  στο Εθνικό Πάρκο της Πίνδου, με πεζοπορίες στα πανέμορφα δάση με τη πλούσια βιοποικιλότητα και επισκέψεις στα χωριά που την περιτριγυρίζουν με βάση την πόλη των μανιταριών τα Γρεβενά.

Περισσότερα...
 
Μονοπάτι «Παλαιών Πατρών Γερμανός» (Πάτρα-Καλάβρυτα) 23-24 Μαρτίου

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στη διήμερη πεζοπορική και 2η επετειακή διάσχιση από την Πάτρα στα Καλάβρυτα ακολουθώντας μια ιστορική διαδρομή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Πάτρας.

Σύμφωνα με την ευρέως επίσημα διαδεδομένη εξιστόρηση των γεγονότων, στις 25 Μαρτίου του 1821 ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε τη σημαία του αγώνα και κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Η διαδρομή Μονή Αγίας Λαύρας - Πάτρα που θα ακολουθήσουμε μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτυπώνει το ΜΟΝΟΠΑΤΙ «ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ».

Περισσότερα...
 
Σάββατο 2 Μαρτίου: Όρος Χελμός - Μονή Μεγάλου Σπηλαίου - Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική ανάβαση από την ιστορική μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με σημεία εξαιρετικής θέας προς τον Κορινθιακό κόλπο και την περιοχή της Τράπεζας Αιγίου, περνώντας από πυκνά ελατοδάση, χρησιμοποιώντας  μονοπάτια και χωματόδρομους, με κατάληξη στο οροπέδιο Ξηρόκαμπος και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Περισσότερα...
 
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024: ΟΡΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟ: ΛΕΒΙΔΙ - ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην ορεινή πεζοπορία στην καρδιά του Μαινάλου από το κεφαλοχώρι Λεβίδι μέχρι το χωριό Βλαχέρνα διασχίζοντας πυκνά ελατοδάση και πλατώματα και περνώντας από το σπήλαιο της Τρούπας.

Περισσότερα...
 
15 – 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟΚΡΙΕΣ – ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΡΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ – ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στo τριήμερο των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας με πεζοπορίες στα δασικά μονοπάτια του Αχιλλέα μέσα στα πυκνότερα ίσως δάση ελάτου της Ρούμελης στον ανατολικό Τυμφρηστό ή Βελούχι, στα όρια Ευρυτανίας και Φθιώτιδας και ορεινή πεζοπορία στις πλαγιές κάτω από την κορυφή του Βελουχίου.

Συμμετοχή στις τοπικές εκδηλώσεις για τις απόκριες στο Καρπενήσι και τη Μακρακώμη* και αποκριάτικο πάρτι. Διαμονή στο Δασικό Χωριό στη Μεγάλη Κάψη.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 15 Μαρτίου:

 • Αναχώρηση από Αθήνα στις 17:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 18:00 και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο θα ακολουθήσει τη διαδρομή Αγία Παρασκευή – Λ. Μεσογείων – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Πατησίων – οδός Αχαρνών – Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας.
 • Άφιξη στο χωριό Μεγάλη Κάψη, και στο δασικό χωριό όπου και η διαμονή μας, περίπου στις 21:00.
 • Τακτοποίηση στον ξενώνα (Δασικό Χωριό) και δείπνο.

Σάββατο 16 Μαρτίου:

 • Πρωινό στον ξενώνα.
 • Εκκίνηση στις 09:00 από το Δασικό Χωριό για την πεζοπορία στα μονοπάτια του Αχιλλέα, μέχρι το χωριό Μαυρίλο, με συνδυασμό του «Μονοπατιού του μαγεμένου δάσους» και του «Ο όρκος του Αχιλλέα». Πέρασμα από το ξωκλήσι Αγίων Αποστόλων και το σημείο πανηγυριού των Σαρακατσάνων. Μήκος διαδρομής ~9,0 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης 450 μ. και κατάβασης 500 μ. και διάρκεια περίπου 4 ώρες.
 • Παράλληλη εύκολη πεζοπορία από το Δασικό Χωριό μέχρι το χωριό Μαυρίλο, μήκος 5 χλμ., διάρκειας ~2 ωρών.
 • Συγκέντρωση όλων στο Μαυρίλο.
 • Ξεκούραση για καφέ και τσίπουρο.
 • Επίσκεψη στον μπαρουτόμυλο.
 • Επιστροφή  στο Δασικό Χωριό με το λεωφορείο.
 • Ή επιστροφή με πεζοπορία από το Μαυρίλο μέχρι το Δασικό Χωριό για όποιον επιθυμεί και εφόσον υπάρχει χρόνος. Μήκος 5 χλμ. και διάρκεια 2 ώρες περίπου.
 • Γεύμα στο Δασικό Χωριό.
 • Πιθανή επίσκεψη με το λεωφορείο στη Μακρακώμη για τις τοπικές εκδηλώσεις*.
 • Επιστροφή στο Δασικό Χωριό με το λεωφορείο
 • Δείπνο για όποιον επιθυμεί και ξεκούραση.

Κυριακή 17 Μαρτίου:

 • Πρωινό στον ξενώνα
 • Στις 09:00 και μεταφορά με το λεωφορείο για το χωριό Τυμφρηστός.
 • Εκκίνηση στις 9:15 της δύσκολης πεζοπορίας από το χωριό Τυμφρηστός μέχρι την τοποθεσία Κοκάλια. Μήκος διαδρομής ~15,0 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης 900 μ. με ήπιες κλίσεις και κατάβασης 200 μ., διάρκειας 6 ωρών περίπου.
 • Μεταφορά με το λεωφορείο όσων δεν θα συμμετάσχουν στην δύσκολη πεζοπορία στην τοποθεσία Κεφαλόβρυσο. 
 • Εκκίνηση στις 10:30 της πιο κυκλικής εύκολης πεζοπορίας, από το Κεφαλόβρυσο προς το Κλαυσί και επιστροφή. Μήκος διαδρομής ~9,0 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης και κατάβασης 300 μ. και διάρκεια περίπου 3 ½  ώρες.
 • Συγκέντρωση και μεταφορά όλων με το λεωφορείο στο χωριό Κορυσχάδες για σύντομη επίσκεψη και γεύμα.
 • Μεταφορά με το λεωφορείο Καρπενήσι για την καύση καρνάβαλου στις 18:00*
 • Επιστροφή στο Δασικό Χωριό
 • Βραδινό αποκριάτικο Αποκριάτικο πάρτυ.

Δευτέρα 18 Μαρτίου:

 • Πρωινό στον ξενώνα και εκκίνηση στις 09:00 για τη Μακρακώμη.
 • Στις 10:00 εκκίνηση της εύκολης πεζοπορίας από το χωριό Πλατύστομο μέχρι τη Μακρακώμη. Μήκος διαδρομής ~7,50 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης 220 μ. και κατάβασης 150 μ. και διάρκεια περίπου 2 ½  ώρες.
 • Επίσκεψη στη Μακρακώμη για την αποκριάτικη παρέλαση και τα κούλουμα*
 • Αναχώρηση για Αθήνα στις 17:00
 • Άφιξη περίπου στις 21:30.

Σημείωση:

Συνιστάται η χρήση μάσκας στο λεωφορείο.

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

* Τα προγράμματα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Καρπενησίου και της Μακρακώμης δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Γι αυτό οι επισκέψεις στις εκδηλώσεις αυτές και το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα.

Κόστος συμμετοχής: 200€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διαμονή με πρωινό σε δίχωρα σπιτάκια (δύο δωμάτια, κοινός χώρος και κοινό μπάνιο) 4 ατόμων, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Κόστος μονόκλινου δωματίου,  δηλαδή ενός ατόμου σε ένα από τα δωμάτια στο δίχωρο σπιτάκι, 260€.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 1/3/24

Προκαταβολή με τη δήλωση συμμετοχής:

 Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε για την κατάθεση προκαταβολής 50€/άτομο στον λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ GR6801100990000009929602226 στο όνομα ΑΤΡΑΠΟΣ.

Σε περίπτωση τυχόν δήλωσης ακύρωσης της συμμετοχής, μέχρι 5/3/24, η προκαταβολή επιστρέφεται.

Πληροφορίες: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πεζοπορίες γύρω από το χωριό Παρασκευή Αιγιαλείας σε διαδρομές που έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα με πρωτοβουλία κατοίκων του χωριού. στις πλαγιές του όρους Μπαρμπάς, στις τοποθεσίες Πλεμένη, Μπινιάρη Ανάληψη και Βούτη! Επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο και γνωριμία με την καλλιέργεια τοπικών προϊόντων αρωματικών φυτών (τσάι, ρίγανη).

Περισσότερα...
 
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 - Κορινθία: ΔΑΣΟΣ ΜΟΓΓΟΣΤΟΥ

Περιβαλλοντικές περιπλανήσεις με πεζοπορία στο αυτοφυές αισθητικό δάσος βελανιδιάς Μογγοστού στα ημιορεινά της Κορινθίας ανάμεσα στο Κιάτο και το Ξυλόκαστρο.

Αγαπητοί φίλοι,

Η Ατραπός σας προτείνει μια όμορφη και εύκολη κυκλική διαδρομή περίπου 10 χλμ. στο δρυόδασος του Μογγοστού: ώρες πορείας ~4, υψομετρική διαφορά 250 μ.

Το συγκεκριμένο δρυόδασος είναι ένα μνημείο της φύσης, καταχωρημένο στα «Αισθητικά Δάση» του δικτύου NATURA. Η συνολική του έκταση είναι 7.185 στρέμματα και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Σούλι, Μεγάλος Βάλτος και Θροφαρί.

Είναι ένα φυσικό πρεμνοφυές δρυόδασος, δηλαδή ένα δάσος με βελανιδιές που φύτρωσε μόνο του, ακολουθώντας τη φυσική εξέλιξη. Τα κυριότερα δέντρα που θα συναντήσουμε είναι η πλατύφυλλος βελανιδιά (δρυς), η χαλέπιος πεύκη, η μαύρη πεύκη σε μεμονωμένα άτομα, η κεφαλληνιακή ελάτη, το πουρνάρι, το φυλίκι, ο κέδρος, το ρείκι, η κουτσουπιά και οι χαρακτηριστικές κουμαριές και οι γλυστροκουμαριές.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2