Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Εκδρομή Αγίου Πνεύματος: ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ 22-23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε πεζοπορική εξερεύνηση της κοσμοπολίτικης, αρχοντικής και ιδιαίτερης ομορφιάς νήσου της Άνδρου. Περιηγήσεις σε μονοπάτια ανάμεσα στα χωριά του νοτίου μέρους του νησιού με βάση το γραφικό λιμανάκι Κόρθι.

Περισσότερα...
 
1 - 2 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΟΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΞΥΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΙΝΑ – ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ «Λ. Ευταξίας»

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε πεζοπορικό διήμερο στο καταφύγιο της Γραμμένης Οξυάς «Λ. Ευταξίας»,  με το νοτιότερο και πανέμορφο δάσος οξυάς της Ευρώπης, αποχαιρετισμού της άνοιξης και υποδοχής του καλοκαιριού με χαλάρωση, ενδοσκόπηση και ομαδικότητα. Αναβάσεις προς την κορυφή Πορτοκάλι και κυκλική διαδρομή προς την κορυφή Σαράνταινα στα όρια των νομών Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.

Περισσότερα...
 
Σάββατο 18 Μαΐου 2024: ΟΡΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΑΝΩ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΦΤΕΡΟΛΑΚΚΑ

Η Ατραπός σας προσκαλεί στην κυκλική ορειβατική πεζοπορική διαδρομή στην καρδιά του Παρνασσού ανάμεσα στα χωριά Πολύδροσο, Άνω Πολύδροσο και τη Φτερόλακκα.

Περισσότερα...
 
Σάββατο 20 Απριλίου - Οίτη: Παύλιανη - Καλοσκοπή

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε πεζοπορική εξόρμηση στην Οίτη

Η Οίτη, γνωστή ως το βουνό των λουλουδιών και του μυθικού ήρωα Ηρακλή, είναι ένα βουνό μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με εκτεταμένα ελατοδάση, σπάνια αλλά και εντυπωσιακά είδη φυτών. Πεζοπορική διάσχιση από το χωριό Παύλιανη μέχρι το χωριό Καλοσκοπή. Μικρότερες πεζοπορίες στο θεματικό πάρκο της Παύλιανης ή κυκλική διαδρομή κοντά στην Καλοσκοπή.

Περισσότερα...
 
Γρεβενά - Βάλια Κάλντα - 2-7 Μαΐου Εκδρομή Πάσχα Μαρτίου

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πασχαλινή εξόρμηση γνωριμίας με την προστατευόμενη περιοχή της Βάλια Κάλντα  στο Εθνικό Πάρκο της Πίνδου, με πεζοπορίες στα πανέμορφα δάση με τη πλούσια βιοποικιλότητα και επισκέψεις στα χωριά που την περιτριγυρίζουν με βάση την πόλη των μανιταριών τα Γρεβενά.

Περισσότερα...
 
Μονοπάτι «Παλαιών Πατρών Γερμανός» (Πάτρα-Καλάβρυτα) 23-24 Μαρτίου

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στη διήμερη πεζοπορική και 2η επετειακή διάσχιση από την Πάτρα στα Καλάβρυτα ακολουθώντας μια ιστορική διαδρομή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Πάτρας.

Σύμφωνα με την ευρέως επίσημα διαδεδομένη εξιστόρηση των γεγονότων, στις 25 Μαρτίου του 1821 ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε τη σημαία του αγώνα και κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Η διαδρομή Μονή Αγίας Λαύρας - Πάτρα που θα ακολουθήσουμε μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτυπώνει το ΜΟΝΟΠΑΤΙ «ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ».

Περισσότερα...
 
Σάββατο 2 Μαρτίου: Όρος Χελμός - Μονή Μεγάλου Σπηλαίου - Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική ανάβαση από την ιστορική μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με σημεία εξαιρετικής θέας προς τον Κορινθιακό κόλπο και την περιοχή της Τράπεζας Αιγίου, περνώντας από πυκνά ελατοδάση, χρησιμοποιώντας  μονοπάτια και χωματόδρομους, με κατάληξη στο οροπέδιο Ξηρόκαμπος και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2