Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Σάββατο 20 Απριλίου - Οίτη: Παύλιανη - Καλοσκοπή

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε πεζοπορική εξόρμηση στην Οίτη

Η Οίτη, γνωστή ως το βουνό των λουλουδιών και του μυθικού ήρωα Ηρακλή, είναι ένα βουνό μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με εκτεταμένα ελατοδάση, σπάνια αλλά και εντυπωσιακά είδη φυτών. Πεζοπορική διάσχιση από το χωριό Παύλιανη μέχρι το χωριό Καλοσκοπή. Μικρότερες πεζοπορίες στο θεματικό πάρκο της Παύλιανης ή κυκλική διαδρομή κοντά στην Καλοσκοπή.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 07:30 από το Πεδίον Άρεως, άγαλμα Αθηνάς επί της  Λ. Αλεξάνδρας.
  • Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιππίδη – Λ. Αλεξάνδρας – Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας.
  • Άφιξη στο χωριό Παύλιανη, περίπου στις 11:00.
  • Εκκίνηση της πεζοπορίας μέχρι το χωριό Καλοσκοπή. Μήκος πορείας περίπου 11,5 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης 530 μ. και κατάβασης  350 μ. και διάρκεια πορείας περίπου 4 ½ ώρες.
  • Εναλλακτικές μικρότερες εύκολες πεζοπορίας διάρκειας 2 ½ ωρών περίπου στο θεματικό πάρκο Παύλιανης ή σε κυκλική διαδρομή κοντά στο χωριό Καλοσκοπή που θα αποφασιστεί επί τόπου.
  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριού.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
  • Άφιξη περίπου στις 21:30.

Σας περιμένουμε!

Σημείωση:         
Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής: 25€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή ηλεκτρονικού υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Share