Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Σάββατο 18 Μαΐου 2024: ΟΡΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΑΝΩ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΦΤΕΡΟΛΑΚΚΑ

Η Ατραπός σας προσκαλεί στην κυκλική ορειβατική πεζοπορική διαδρομή στην καρδιά του Παρνασσού ανάμεσα στα χωριά Πολύδροσο, Άνω Πολύδροσο και τη Φτερόλακκα.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 7:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιππίδη – Λ. Αλεξάνδρας – Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας.

  • Άφιξη στο Πολύδροσο περίπου στις 10:30 και εκκίνηση της πεζοπορίας στις 10:45.

  • Η διαδρομή είναι κυκλική και κινείται ανηφορικά προς το Άνω Πολύδροσο και τη Φτερόλακκα και στη συνέχεια κατηφορίζει πάλι προς το Πολύδροσο.  Το συνολικό μήκος της πορείας είναι περίπου 11,5 χλμ. με υψομετρική διαφορά ανάβασης – κατάβασης  550μ. και διάρκειας περίπου 4 ½  ώρες.

  • Άφιξη στο Πολύδροσο  περίπου στις 15:30.

  • Επίσκεψη στο οινοποιείο Αργυρίου στο Πολύδροσο (εφόσον το ωράριο λειτουργίας συνδυαστεί με την άφιξή μας).

  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριου.

  • Αναχώρηση στις 18:30

  • Άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 21:30.

 Σας περιμένουμε!

Σημείωση:         
Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.
Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής: 25€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή ηλεκτρονικού υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

 Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share