Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

16 - 17 Οκτωβρίου: ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ (ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ)

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε μια διήμερη πεζοπορική διάσχιση από τα Καλάβρυτα στην Πάτρα ακολουθώντας μια ιστορική διαδρομή.

Σύμφωνα με την ευρέως διαδεδομένη εξιστόρηση των γεγονότων, στις 25 Μαρτίου του 1821 ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε τη σημαία του αγώνα και κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Η διαδρομή Μονή Αγίας Λαύρας - Πάτρα που θα ακολουθήσουμε μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτυπώνει το «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ».

Η διαδρομή δεν είναι σηματοδοτημένη αλλά η ΑΤΡΑΠΟΣ μετά από αρκετή μελέτη, την εντόπισε, την κατέγραψε, την χαρτογράφησε και κατέληξε στη χάραξή της.

Η τωρινή μας εκδήλωση είναι μια ακόμη μικρή συνεισφορά μας στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τη Μονή της Αγίας Λαύρας και καταλήγει στο οινοποιείο της Achaia Clauss στην Πάτρα. Η διαδρομή διέρχεται από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία της αχαϊκής ενδοχώρας, πυκνά δάση, ποτάμια, χωριά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιστορικούς τόπους και θρησκευτικά μνημεία. Τα βελανιδοδάση Φλάμπουρων και Ποντιά, τα αχαϊκά Μετέωρα, τα πλατονοδάση και τις πηγές των ποταμών Σελινούντα και Γλαύκου, θρησκευτικά μνημεία όπως η Μονή Μακελαριάς, ιστορικά και παραδοσιακά χωριά όπως τα Φλάμπουρα, οι Λαπαναγοί, το Λεόντιο και το Πετρωτό. Η διαδρομή αποτελείται από μονοπάτια και μικρούς χωματόδρομους.

Περισσότερα...
 
28 - 31 Οκτωβρίου 2021: ΠΙΝΔΟΣ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε μια τετραήμερη περιπλάνηση στα Ζαγοροχώρια με επισκέψεις στα περισσότερα και σημαντικότερα χωριά: Μονοδένδρι, Αρίστη, Βίτσα, Κήποι, Άνω Πεδινά, Δίλοφο, Κουκούλι, Καπέσοβο κα Βραδέτο) και πεζοπορίες στα καλντερίμια, τα γεφύρια και τα μονοπάτια που τα συνδέουν. Διαμονή στην κωμόπολη της Κόνιτσας.

Περισσότερα...
 
Κυριακή 10 Οκτωβρίου: ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ – ΛΥΡΚΕΙΟ, ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

Αγαπητοί φίλοι,

η Ατραπός σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση στο όρος Λύρκειο σε τμήμα της αρχαίας κλίμακας του περιηγητή Παυσανία. στα σύνορα Αργολίδας και Αρκαδίας, το οποίο συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους για τα ελληνικά πουλιά, ξεκινώντας από το Νεοχώρι κοντά στη σήραγγα του Αρτεμισίου μέχρι το χωριό Κεφαλόβρυσο.

Περισσότερα...
 
Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021: ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – ΚΙΡΦΗ, ΖΕΜΕΝΟ - ΔΙΣΤΟΜΟ

Αγαπητοί φίλοι,

η Ατραπός σας προσκαλεί στη πεζοπορική διάσχιση του όρους Κίρφη, ακολουθώντας τμήμα του εθνικού μονοπατιού Ο22, από το Ζεμενό στα νότια του Παρνασσού και τον Πλείστο ποταμό μέχρι το ιστορικό Δίστομο, στους πρόποδες του Ελικώνα.

Περισσότερα...
 
25 – 26 Σεπτεμβρίου 2021: Τρίκορφο Δωρίδας - Μονή Βαρνάκοβας

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΞΟΔΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε ένα πεζοπορικό διήμερο στα χνάρια των εξοδιτών του Μεσολογγίου που πέρασαν στην Δωρίδα και τη Φωκίδα. Από τον ποταμό Μόρνο και το ιστορικό Κεφαλογιόφυρο, που ενώνει την Αιτωλοακαρνανία με την Φωκίδα, στο χωριό Τρίκορφο με κατάληξη στη Μονή Βαρνάκοβας.

Μικρή συνεισφορά μας στον εορτασμό επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Επίσης αστική πεζοπορία με ξενάγηση στην πόλη και το κάστρο της Ναυπάκτου και θαλάσσιο μπάνιο.

Περισσότερα...
 
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021: Εύβοια - Κύμη: ΡΕΜΑ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ
Περισσότερα...
 
3 - 4 Ιουλίου 2021: Καταρράκτες Νεμούτας – Φαράγγια Αντρωνίου και Κενταύρων

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε διήμερο πεζοπορικής εξερεύνησης με μπάνιο πρώτα στους καταρράκτες και τις μικρές λίμνες του ποταμού Ερυμάνθου κοντά στο χωριό Νεμούτα της Ηλείας και μετά στα φαράγγια Κενταύρων και Αντρωνίου των ποταμών Σελήεις και Παλαιοπόταμου κοντά στο δάσος της Φολόης.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2