Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 10 Οκτωβρίου: ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ – ΛΥΡΚΕΙΟ, ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

Αγαπητοί φίλοι,

η Ατραπός σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση στο όρος Λύρκειο σε τμήμα της αρχαίας κλίμακας του περιηγητή Παυσανία. στα σύνορα Αργολίδας και Αρκαδίας, το οποίο συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους για τα ελληνικά πουλιά, ξεκινώντας από το Νεοχώρι κοντά στη σήραγγα του Αρτεμισίου μέχρι το χωριό Κεφαλόβρυσο.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμός Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.

  • Άφιξη στο Νεοχώρι κοντά στη σήραγγα Αρτεμησίου γύρω στις 11:00.

  • Εκκίνηση της πεζοπορίας στις 11:15.

  • Η διαδρομή διασχίζει το όρος Λύρκειο και καταλήγει στο χωριό Κεφαλόβρυσο. Το συνολικό μήκος της πορείας είναι περίπου 7,0 χλμ. με υψομετρική διαφορά ανάβασης 550μ. και κατάβασης 500 μ., διάρκειας περίπου 4 ώρες.

  • Άφιξη στο Κεφαλόβρυσο περίπου στις 16:00 και γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής.

  • Αναχώρηση στις 18:00

  • Άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 21:30.

Σημείωση:
Περιορισμένες συμμετοχές λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου στο λεωφορείο και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid-19, που θα ισχύουν την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. Μάσκες και χρήση αντισηπτικών είναι τα απολύτως απαραίτητα.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τις μετακινήσεις με λεωφορεία απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης που να ισχύει την ημερομηνία της εκδρομής ή πιστοποιητικό rapid test 48 ωρών για τους μη εμβολιασμένους.

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.
Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Κόστος συμμετοχής: 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή ηλεκτρονικού υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share