Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πεζοπορίες γύρω από το χωριό Παρασκευή Αιγιαλείας σε διαδρομές που έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα με πρωτοβουλία κατοίκων του χωριού. στις πλαγιές του όρους Μπαρμπάς, στις τοποθεσίες Πλεμένη, Μπινιάρη Ανάληψη και Βούτη! Επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο και γνωριμία με την καλλιέργεια τοπικών προϊόντων αρωματικών φυτών (τσάι, ρίγανη).

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 7:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιππίδη – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.
  • Άφιξη στο χωριό Παρασκευή γύρω στις 11:00 και εκκίνηση της πεζοπορίας.
  • Η πεζοπορία είναι κυκλική και είναι διάρκειας ~ 3 ωρών περίπου και μήκους 7,0 χλμ. και υψομετρική διαφορά ανάβασης – κατάβασης 400 μ.  
  • Επιστροφή στο χωριό Παρασκευή περίπου στις 14:00.
  • Επίσκεψη στο τοπικό οινοποιείο και στην αίθουσα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.
  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριού.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 17:30.
  • Άφιξη περίπου στις 21:00.

Σημείωση:
Συνιστάται η χρήση μάσκας στο λεωφορείο.

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής: 25€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share