Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 - ΟΡΟΣ ΚΝΗΜΙΔΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε πεζοπορία στο όρος Κνημίδα πάνω από τα Καμένα Βούρλα. Προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Τσερνέκι και κατάληξη στο χωριό Καρυά.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας).
    Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Πατησίων – Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας.
  • Άφιξη στα Καμένα Βούρλα γύρω στις 10:00 και προώθηση στην εκκίνηση της πεζοπορίας. Πρόκειται για μια μέτρια πεζοπορική ανάβαση μέχρι τη ρίζα της  κορυφής Τσερνέκι και με κατάληξη το ορεινό χωριό Καρυά, ακολουθώντας διαμορφωμένα μονοπάτια και χωματόδρομους, μέσα από δρυοδάση και πλατάνια. Προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Τσερνέκι (υψόμετρο 945 μ.) και κατάβαση στο χωριό Καρυά από διαφορετικό μονοπάτι. Η βασική διαδρομή είναι διάρκειας 3 ½ ωρών περίπου, το μήκος περίπου 8 χλμ. και η υψομετρική διαφορά ανάβασης περίπου 500 μ. Η υψομετρική διαφορά ανάβασης στην κορυφή Τσερνέκι +200μ. 
  • Άφιξη στο χωριό Καρυά περίπου στις 16:00.
  • Γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής και αναχώρηση για Αθήνα στις 17:30.
  • Άφιξη περίπου στις 21:00.

Κόστος συμμετοχής: 25€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share