Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

11 Δεκεμβρίου 2022: Χελμός: ΔΑΡΑΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΠΗΓΕΣ ΛΑΔΩΝΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε συνέχεια της περιπλάνησης στα σύνορα Αχαΐας και Αρκαδίας, ακολουθώντας την πορεία του διεθνούς μονοπατιού Ε4. Από το χωριό Δάρας Αρκαδίας θα ξεκινήσουμε πανοραμική πορεία σε παλιό μονοπάτι προς το χωριό Παγκράτι.  Στη συνέχεια πάλι από μονοπάτι θα κατηφορίσουμε προς τις μοναδικές πηγές του Λάδωνα.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 28 Μαΐου:

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως – Άγαλμα Αθηνάς.
    Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.
  • Άφιξη στις 11:30 στο χωριό Δάρας Αρκαδίας, το σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας, ακολουθώντας το διεθνές μονοπάτι Ε4 μέχρι τις πηγές του ποταμού Λάδωνα, περνώντας από το χωριό Παγκράτιο. Μήκος διαδρομής ~ 8 χλμ., διάρκεια ~ 3 ώρες με υψομετρική διαφορά ανάβασης 200 μ. και κατάβασης 400 μ.
  • Φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
  • Άφιξη γύρω στις 22:00.

Σας περιμένουμε!

Σημείωση:         

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν κατά του covid-19 κατά την ημέρα διεξαγωγής της πεζοπορίας. Συνιστάται η χρήση μάσκας μέσα στο λεωφορείο.

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής: 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για τις περιοχές της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684, Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share