Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 16/10/2022: ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΜΑΥΡΟΝ ΟΡΟΣ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί  σε πεζοπορία στο Μαύρο όρος της βορειοδυτικής Κορινθίας, ανάμεσα στη Ζήρεια και τον Χελμό, κοντά στο χωριό Ευρωστίνη, σε διαδρομή με υπέροχη θέα  προς τον Κορινθιακό κόλπο ανάμεσα στα χωριά Πύργος και Λαγκαδαίικα, σε αναζήτηση του βουδιστικού ναού (stupa), Karma Berchen Ling.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.
  • Άφιξη στο χωριό Λαγκαδαίικα γύρω στις 11:00 και εκκίνηση της πεζοπορίας.
  • Η πεζοπορία αρχικά είναι ανηφορική, σε άσφαλτο και χωματόδρομο, με μήκος 3 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης 200μ. και διάρκεια ~ 1 ώρα μέχρι τον βουδιστικό ναό. Σύντομη επίσκεψη και συνέχεια της πεζοπορίας μέχρι το χωριό Πύργος. Πορεία κυρίως σε μονοπάτι, κατηφορική με μήκος ~ 7 χλμ., υψομετρική διαφορά κατάβασης ~600μ. και διάρκεια ~ 3 ώρες.
  • Μετά την πεζοπορία μεταφορά με το λεωφορείο στο χωριό Ευρωστίνη (Ζάχολη) για το γεύμα.
  • Όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν μετά τον βουδιστικό ναό θα μεταφερθούν με το λεωφορείο στην Ευρωστίνη όπου μπορούν να κάνουν μικρή πεζοπορία στο διαμορφωμένο μονοπάτι του χωριού με τον νερόμυλο.
  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριού Ευρωστίνη.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 17:30.
  • Άφιξη περίπου στις 21:30.

Σημείωση:         
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid-19, που θα ισχύουν την ημερομηνία διεξαγωγής  της εκδήλωσης. Μάσκες και χρήση αντισηπτικών συνίστανται εντός του λεωφορείου.

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

 Κόστος συμμετοχής: 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή ηλεκτρονικού υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:

Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share