Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

15 Μαΐου 2022 - ΟΡΟΣ ΖΗΡΕΙΑ: Κορυφή Περδικούλα - Λίμνη Δασίου

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Η Ατραπός σας προσκαλεί σε πεζοπορία στο όρος Ζήρεια ή Κυλλήνη από το οροπέδιο και το χιονοδρομικό κέντρο προς την κορυφή Περδικούλα και την ορεινή εποχιακή λίμνη Δασίου, πάνω από το χωριό Τρίκαλα.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • 07:30 Αναχώρηση από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως – Άγαλμα Αθηνάς.
  • Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.
  • 11:00 Άφιξη στο οροπέδιο Ζήρειας κοντά στο χιονοδρομικό και εκκίνηση της κυκλικής πεζοπορίας περίπου 4 ½ ωρών προς κορυφή Περδικούλα και στη συνέχεια προς τη λίμνη Δασίου. Μήκος πορείας ~ 11,5 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης – κατάβασης ~300μ.
  • 16:00 Μεταφορά με το λεωφορείο στα Άνω Τρίκαλα για το γεύμα.
  • 18:30 Αναχώρηση για Αθήνα.
  • 21:30 Αναμενόμενη άφιξη στην πρωτεύουσα.

Σημείωση:

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν κατά του covid-19 κατά την ημέρα διεξαγωγής της πεζοπορίας. Υπενθυμίζουμε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική μέσα στο λεωφορείο.
Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.
Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670

Share