Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 8 Μαΐου 2022: ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: Αμφίκλεια – Μονή Αγίου Ιερουσαλήμ – Φτερόλακκα

Η Ατραπός σας προσκαλεί στην ορεινή πεζοπορία στον δυτικό Παρνασσό από την Αμφίκλεια προς τη Μονή Αγία Ιερουσαλήμ, το ξωκλήσι Αγίου Ιωάννη Δαδίου, τη Φτερόλακκα και τις εγκαταστάσεις του Φορέα διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας.
  • Άφιξη στην Αμφίκλεια περίπου στις 10:30 και εκκίνηση της πεζοπορίας στις 10:45.
  • Η διαδρομή είναι κυκλική και κινείται ανηφορικά προς τη Μονή Αγίου Ιερουσαλήμ και τη Φτερόλακκα και στη συνέχεια κατηφορίζει προς την Αμφίκλεια. Το συνολικό μήκος της πορείας είναι περίπου 11,5 χλμ. με υψομετρική διαφορά ανάβασης – κατάβασης 560μ., διάρκειας περίπου 4 ½ ώρες.
  • Εναλλακτική εύκολη πεζοπορία στο τμήμα της διαδρομής από Φτερόλακκα μέχρι Αμφίκλεια.
    Μήκος διαδρομής 4 χλμ., υψομετρική διαφορά κατάβασης 350μ. και διάρκεια περίπου 2 ώρες.
  • Άφιξη στην Αμφίκλεια περίπου στις 16:00 και γεύμα σε εστιατόριο της κωμόπολης.
  • Αναχώρηση στις 18:00
  • Άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 21:30.

Σημείωση:
Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν κατά του covid-19 κατά την ημέρα διεξαγωγής της πεζοπορίας. Υπενθυμίζουμε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική μέσα στο λεωφορείο.
Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.
Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής: 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή ηλεκτρονικού υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 20 άτομα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share