Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 10 Απριλίου 2022: ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΜΥΚΗΝΕΣ (ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ)

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε πεζοπορική αναζήτηση του αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που ένωνε την Αρχαία Κόρινθο με τις Μυκήνες.

Η πεζοπορία, μέτριας δυσκολίας, θα πραγματοποιηθεί από το χωριό Άγιος Βασίλειος μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο των αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών πάνω σε παλιά μονοπάτια, αγροτικούς δρόμους και τα υπολείμματα του αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στον Άγιο Βασίλειο γύρω στις 10:30.
  • Εκκίνηση της πεζοπορίας προς τις Αρχαίες Μυκήνες και τον Μυκηναϊκό δρόμο. Μήκος διαδρομής ~ 11 χλμ. και χρόνος διάσχισης ~4 ώρες.
  • Άφιξη στις Μυκήνες περίπου στις 15:00.
  • Προαιρετική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο.
  • Φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής.
  • Αναχώρηση στις 19:00.
  • Άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 21:30.

Κόστος συμμετοχής 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Σημείωση:
Λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου στο λεωφορείο θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid-19, που θα ισχύουν την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. Μάσκες και χρήση αντισηπτικών είναι τα απολύτως απαραίτητα.

Για τις μετακινήσεις με λεωφορεία απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης που να ισχύει την ημερομηνία της εκδρομής ή πιστοποιητικό rapid test 48 ωρών για τους μη εμβολιασμένους.

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share