Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 Νήσος ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Αγαπητοί φίλοι,

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προτείνει μια εξόρμηση στην άγνωστη και τόσο κοντινή στην πρωτεύουσα, Σαλαμίνα!

Αν και το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι πυκνοκατοικημένο, το νότιο μέρος του προσφέρεται για πεζοπορία μέσα σ’ ένα πανέμορφο πευκοδάσος. Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το παραθαλάσσιο χωριό Περιστέρια για να καταλήξει στην όμορφη παραλία Κανάκια. Διαδοχικά, θα επισκεφτούμε την σπηλιά του Ευριπίδη , το ναΰδριο του Αι Γιάννη του Καλυβιτη (10ος αιών), την Μονή Αγίου Νικολάου, για να φτάσουμε τελικά στην παραλία Κανάκια (ονομασία που την πήρε από τα δυο νησάκια που την προστατεύουν από δυτικά). Για τους χειμερινούς κολυμβητές το μέρος είναι θαυμάσιο!

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • 08:00: Αναχώρηση από Αθήνα από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Πεδίον Άρεως – Άγαλμα Αθηνάς.
    Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Στ. Λαρίσης - Λεωφ. Αθηνών – Κορυδαλλός – Πορθμείο Περάματος.
  • 10:15: Άφιξη στα Περιστέρια και επίσκεψη του σπηλαίου του Ευριπίδη. Πρόκειται για ένα μικρό πήγαινε/έλα (2 χιλ. -85μ υψομετρική διαφορά – περίπου 45’) με ωραία θέα προς τον Σαρωνικό.
  • 11:00: Αναχώρηση της μεγάλης πορείας 10,5 χιλ για Κανάκια (325μ υψομετρική διαφορά, βαθμός δυσκολίας εύκολη/μέτρια).
  • 14:30: Τέλος πεζοπορίας, ξεκούραση (και μπάνιο για τους χειμερινούς κολυμβητές) στην ήσυχη παραλία των Κανακιων και φαγητό στην μοναδική ταβέρνα της περιοχής για όσους το επιθυμούν.
  • 18:00: Αναχώρηση με το πούλμαν για Αθήνα
  • 20:00: Άφιξη στην πρωτεύουσα

Κόστος συμμετοχής: 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670, στο site www.atrapos.com και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share