Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Πάρνωνας: Πλάτανος Κυνουρίας στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019

Αγαπητοί φίλοι,

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε εκδρομή για την «επιστροφή στις ρίζες μας» και εξόρμηση στο αγαπημένο χωριό Πλάτανος Κυνουρίας στον Πάρνωνα. Διάσχιση του φαραγγιού της Ζαρμπάνιτσας και πεζοπορίες από το διπλανό χωριό Χάραδρος και προς τους καταρράκτες της Λεπίδας.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα 5 Οκτωβρίου

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Λ. Αλεξάνδρας και (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.
  • Άφιξη στο Παράλιο Άστρος στις 11:30.
  • Επίσκεψη στη μονή Λουκούς και στις 12:00 εκκίνηση της πεζοπορίας μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο Ελληνικό με τη θαυμάσια θέα προς τον κάμπο του Άστρους. Διάρκεια πορείας ~2 ½ ώρες και υψομετρική διαφορά 300μ.
  • Στη συνέχεια επιστροφή τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Παράλιο Άστρος στις 15:00 και θαλάσσιο μπάνιο.
  • Όσοι δεν θελήσουν να πεζοπορήσουν μετά την επίσκεψη στη Μονή θα προωθηθούν στο Παράλιο Άστρος και το ξενοδοχείο. Μπορούν να περιηγηθούν στο όμορφο παραθαλάσσιο χωριό και να επισκεφτούν το κάστρο του.
  • Στις 17:00 αναχώρηση για επίσκεψη το υγρότοπο της λιμνοθάλασσας του Μουστού με μικρό εύκολο περίπατο ~1 ώρας.
  • Επιστροφή στο Παράλιο Άστρος για το δείπνο σε εστιατόριο του χωριού.
  • Το βράδυ ελεύθερο.

2η ημέρα 6 Οκτωβρίου

  • Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 9:00
  • Άφιξη στο χωριό Άγιος Ανδρέας Κυνουρίας στις 9:30 για την εκκίνηση της ποταμοπορείας – διάσχισης του φαραγγιού της Ζαρμπάνιτσας του ποταμού Βρασιάτη. Διάρκεια πορείας περίπου 5 – 6 ώρες. Στη διάρκεια της πεζοπορίας είναι αναγκαστική η διέλευση από νερά, σε μερικά σημεία και κολύμπι και μικροαναβάσεις σε βράχους. Παπούτσια, ένδυση και σακίδιο ανάλογα για την περίπτωση. Κατάληξη στο χωριό Πλάτανος. Η ποταμοπορεία θα πραγματοποιηθεί εφόσον οι συνθήκες (καιρικές ή άλλες) το επιτρέπουν. Εναλλακτικά θα πραγματοποιηθεί πορεία από το χωριό Χάραδρος μέχρι το χωριό Πλάτανος διάρκειας 2 ωρών και στη συνέχεια μέχρι τους καταρράκτες της Λεπίδας με την υπόλοιπη ομάδα.
  • Εναλλακτικό πρόγραμμα για όσους δεν θα ακολουθήσουν τη διάσχιση του φαραγγιού: Εκκίνηση από το ξενοδοχείο στις 10:30 και μετάβαση με το λεωφορείο στο χωριό Πλάτανος. Άφιξη περίπου στις 11:30 και εκκίνηση εύκολης και σηματοδοτημένης πεζοπορίας προς τους καταρράκτες της Λεπίδας για μπάνιο στη μικρή λιμνούλα, διάρκειας περίπου 3 ωρών με την επιστροφή.
  • Επιστροφή στον Πλάτανο με περιήγηση στο χωριό, για φαγητό, καφέ και τις τελευταίες εικόνες από το ιδιαίτερο αυτό χωριό του Πάρνωνα.
  • Αναχώρηση γύρω στις 18:00 και άφιξη στην Αθήνα γύρω στις 21:00.

Κόστος συμμετοχής: 80€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διαμονή σε ξενοδοχείο στο Παράλιο Άστρος με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή και τους οδηγούς των πεζοποριών.

Σημείωση: Όλες οι πεζοπορίες είναι προαιρετικές. Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες.

Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, τα ωράρια λειτουργίας στα σημεία των επισκέψεων, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share