Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

1 Ιουνίου: Εκδρομή Άνω Αλεποχώρι - Ψάθα

Αγαπητοί φίλοι,

η Ατραπός σας προσκαλεί σε μια πεζοπορική αναζήτηση του αρχαίου δρόμου, στο όρος Πατέρας, στη δυτική Αττική, από το χωριό Άνω Αλεποχώρι με κατάληξη στην παραλία της Ψάθας στην ανατολική άκρη του κορινθιακού κόλπου απέναντι από τις Αλκυονίδες νήσους.

Οδηγός της πεζοπορίας θα είναι ο αγαπητός φίλος της ΑΤΡΑΠΟΣ, κ. Σωτήρης Κόλλιας, ο οποίος θα μας κάνει τις απαραίτητες ενημερώσεις και τις ιστορικές αναδρομές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  • 8:00: Αναχώρηση από Αθήνα στις από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσσης - Λ. Καβάλας – Εθνική Οδό Αθηνών–Κορίνθου – Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θήβας.
  • 10:30: Άφιξη Άνω Αλεποχώρι και εκκίνηση της πεζοπορίας. Η πορεία ξεκινά από την θέση Λούμπα, κοντά στο Άνω Αλεποχώρι (15 χιλ. δυτικά από τα Μέγαρα) με κατεύθυνση προς το Μεγάλο Βαδιχώρι. Αρχικά το μονοπάτι είναι ανηφορικό και περνά μέσα από πευκοδάσος. Στην συνέχεια ακολουθεί τον αρχαίο αμαξιτό δρόμο που σύνδεε τα Αιγόσθενα με τα Μέγαρα. Λίγο πριν την θέση Μειντανέικα Μαντριά υπάρχουν δύο ενναλακτικές διαδρομές:
    • Η πρώτη, η πιο σύντομη, με κατεύθυνση την παραλία της Ψάθας με συνολικό μήκος πορείας από την αρχή περίπου 12 χλμ. και διάρκεια ~3 ½ ώρες.
    • Και η δεύτερη που συνεχίζει περιφερειακά πάνω στο βουνό και καταλήγει κι αυτή στην παραλία της Ψάθας αλλά με συνολικό μήκος πορείας από την αρχή περίπου 16 χλμ. και διάρκεια ~5 ώρες.
  • 15:30: Τέλος πεζοπορίας και ξεκούραση με μπάνιο και φαγητό στην παραλία της Ψάθας ξεκούραση και μπάνιο για όσους το επιθυμούν.
  • 19:00: Αναχώρηση για Αθήνα.
  • 21:00: Προβλεπόμενη άφιξη στην Αθήνα

Σημείωση:

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Κόστος συμμετοχής: 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share