Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

28-29 Απριλίου: Ταΰγετος: Μάνη (Στούπα-Καρδαμύλη)

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στη διήμερη πεζοπορική και βοτανολογική εξόρμηση στον Ταΰγετο και τη Μάνη με βάση τα χωριά Στούπα και Νεοχώρι. Πεζοπορίες σε λιγότερο γνωστά μονοπάτια της Μάνης και προαιρετική συμμετοχή σε μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη δραστηριότητα με τη συλλογή φυτών, λουλουδιών και απόσταξη για παραγωγή ανθόνερου και ελαιών.

410

Αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 28 Απριλίου:

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως – Άγαλμα Αθηνάς. Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.
  • Άφιξη στο χωριό Στούπα, όπου και η διαμονή μας, περίπου στις 11:30.
  • Τακτοποίηση στον ξενώνα, ελαφρύ γεύμα και μικρή ξεκούραση. Μπάνιο στη θάλασσα για όποιον ενδιαφέρεται.
  • Εκκίνηση πεζοπορίας από το χωριό Πύργος μέχρι το χωριό Μηλιά (Μήκος πορείας 6 χλμ., διάρκειας περίπου 2 ½ ώρες, εύκολη) στις 15:00.
  • Επιστροφή στη Στούπα, δείπνο και ελεύθερο βράδυ.

Κυριακή 29 Απριλίου:

  • Πρωινό στον ξενώνα και εκκίνηση στις 09:00 για πεζοπορία από τον παραλιακό δρόμο προς το χωριό Προάστειο και στη συνέχεια προς τα χωριά Σαϊδόνα, Εξωχώρι και Αγία Σοφία με κατάληξη την Καρδαμύλη. Μήκος πορείας περίπου 12 χλμ., και διάρκεια πορείας περίπου 5 ώρες.
  • Εναλλακτική δραστηριότητα στις 9:30 γύρω από τα χωριά Στούπα και Νεοχώρι σχετικά με τη συλλογή φυτών, λουλουδιών, ομιλίες και ενημέρωση γύρω από την απόσταξη και παραγωγή ανθόνερου και ελαιών. Διάρκεια της δραστηριότητας περίπου 4 ώρες.
  • Συγκέντρωση όλων στην Καρσαμύλη στις 15:00 για φαγητό.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 17:30
  • Άφιξη περίπου στις 21:30.

Σημείωση: Όλες οι πεζοπορίες και οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες.

Κόστος συμμετοχής: 70€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διαμονή σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια (χωρίς πρωινό), τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας. Η συμμετοχή στη δραστηριότητα συλλογής και απόσταξης είναι 13€ και συμπεριλαμβάνει ένα μπουκαλάκι αιθέριου ελαίου ως δώρο.

Πληροφορίες: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share