Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Πεζοπορική και ιστορική εξόρμηση στα Στύρα-Δρακόσπιτα την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Πεζοπορικές αναζητήσεις στα Δρακόσπιτα των Στύρων της Εύβοιας και την Αρχαία Ακρόπολη (Αρμένων) που στέκεται επιβλητικά στην κορυφή λόφου πάνω από τον οικισμό.

Αγαπητοί φίλοι,

Για την επόμενη μας έξοδο την Κυριακή 4 Μαρτίου σας προτείνουμε μια ωραία διαδρομή στην περιοχή των Στύρων Ευβοίας. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή (7,5χιλ – εύκολη/μέτρια που ξεκινά από το ομώνυμο χωριό με ανηφόρα και με πρώτη στάση τα φημισμένα Δρακόσπιτα (Ντραγκό στα αρβανίτικα), που αποτελούν σύνολο τριών μεγαλιθικών οικημάτων. Τα μυστηριώδη αυτά κτίσματα που είναι διασκορπισμένα σε όλη την Καρυστία, προκαλούν ερωτηματικά στους αρχαιολόγους, σχετικά με την χρονολόγησή τους, τους κτήτορες και τον σκοπό για τον οποίο ανεγερθήκαν. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το κάστρο Άρμενα κατά τους Βυζαντινούς ή Ακόντιο κατά τους αρχαίους. Η θέα από εδώ είναι γοητευτική προς την Όχη, τον νότιο Ευβοϊκό, τα Στύρα όπου σκοτώθηκε στην επανάσταση του '21 ο Ηλίας Μαυρομιχάλης, τα κάτω Στύρα με το πορθμείο τους, τις νησίδες των Πεταλιών, την Αγία Μαρίνα της Αττικής, την Κυνόσουρα, τον Μαραθώνα και την Πεντέλη.

406 1

406 2

406 3

Αναλυτικό Πρόγραμμα

  • 08:00 Αναχώρηση από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από διασταύρωση των οδών Φειδιπείδου και Λ. Κηφισίας.
    Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Κηφισίας – Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας.
  • 11:45 Άφιξη στα Στύρα Ευβοίας
  • 12:00 Αναχώρηση πεζοπορίας
  • 15:00 Επιστροφή στο χωριό και φαγητό/καφέ
  • 18:00 Αναχώρηση για Αθήνα
  • 21:00 Άφιξη στην Αθήνα

Κόστος συμμετοχής 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670

Share