Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Μαίναλο: Ζυγοβίστι - Ελάτη την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση στo τμήμα Ζυγοβίστι - Ελάτη του Mainalon trail.

Συνέχεια στην εξερεύνηση του Mainalon Trail με τη διαδρομή ανάμεσα στα χωριά Ζιγοβίστι και Ελάτη. Εναλλακτικό πρόγραμμα με επισκέψεις και πεζοπορία στις μονές στο φαράγγι του Λούσιου, τη Δημητσάνα και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στο Ζυγοβίστι γύρω στις 11:00.
  • Εκκίνηση της πεζοπορίας στο τμήμα του μονοπατιού Mainalon trail από το Ζιγοβίστι στην Ελάτη. Είναι το 3ο τμήμα της διαδρομής με μήκος ~ 15 χλμ. και χρόνος διάσχισης ~5 ½ ώρες. Υψομετρική διαφορά ανάβασης και κατάβασης ~ 430 μ.
  • Η διαδρομή Menalon Trail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία μήκους 75 χλμ. με αφετηρία τη Στεμνίτσα και προορισμό τα Λαγκάδια, περνώντας από τη Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, την Νυμφασία, τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο. Το Menalon Trail έχει οργανωθεί σε οκτώ κατά σειρά τμήματα.
  • Εναλλακτικό πρόγραμμα
    Επίσκεψη στο μουσείο υδροκίνησης της Δημητσάνας και περιήγηση στα αξιοθέατα της κωμόπολης. Προαιρετική πεζοπορία ~ 2ωρών από τον Μυλάοντα ποταμό μέχρι το χωριό Ελάτη σε άλλο τμηήμα του Menalon Trail.
  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριού.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 17:30.
  • Άφιξη περίπου στις 20:30.

Κόστος συμμετοχής: 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share