Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

1-8 Ιουλίου 2017, Νήσος Σίκινος

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε μία εβδομάδα καλοκαιρινών διακοπών με στόχο τη γνωριμία με  την σχετικά άγνωστη και ανεξερεύνητη νήσο Σίκινο με την αναλλοίωτη αυθεντική ομορφιά, τους γραφικούς οικισμούς, τα βυζαντινά εκκλησάκια και τις αρχαιότητες μέσα από πεζοπορίες, θαλάσσια μπάνια σε απόμερες παραλίες, πολιτιστικά δρώμενα, πανσέληνο συνδυασμένα με διαμονή δίπλα σε παραλία, καλό φαγητό και καλή παρέα!!!

1η μέρα, Σάββατο 1/7/2017:

Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:10 (όνομα πλοίου Αδαμάντιος Κοραής).

Άφιξη στη Σίκινο στις 17:55

Τακτοποίηση στα δωμάτια. Η διαμονή είναι στην Αλοπρόνοια, το λιμάνι της Σικίνου σε απόσταση περίπου 450 μ. από την παραλία με θέα τη θάλασσα.

Απογευματινό μπάνιο στην Αλοπρόνοια.

Το βράδυ ελεύθερο για φαγητό στην Αλοπρόνοια.

2η μέρα Κυριακή 2/7/2017:

Το πρωινό ελεύθερο για μπάνιο στην Αλοπρόνοια και ξεκούραση.

Το απόγευμα στις 17:00 εκκίνηση της πεζοπορίας για τον οικισμό Κάστρο διάρκειας περίπου 1 ώρας (ανάβαση).

Περιήγηση στους οικισμούς Κάστρο και το Χωριό.

Επιστροφή στην Αλοπρόνοια με το  λεωφορείο της γραμμής …ανάλογα τη διάθεση.

3η μέρα Δευτέρα 3/7/2017:

Πρωινή αναχώρηση ~ 09:00 με το λεωφορείο για το Χωριό.

Στις 10:00 εκκίνηση για τη πεζοπορία στην καρδιά του νησιού ακολουθώντας μία από τις δύο επιλογές: μία μεγάλη διάρκειας 4:30 ωρών ή μία μικρή 3 ωρών. Η πορεία είναι και στις δύο περιπτώσεις κυρίως κατηφορική με κατάληξη την Αλοπρόνοια. Θα έχουμε ευκαιρία να θαυμάσουμε την Επισκοπή, απομακρυσμένους βυζαντινούς ναούς και ξωκλήσια, την αμφιθεατρική όψη των οικισμών του Κάστρου και του Χωριού, τα πλακόστρωτα μονοπάτια, τις εντυπωσιακές πεζούλες, το εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονα, τους οπωρώνες και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του νησιού αλλά και να κολυμπήσουμε σε απομακρυσμένες παραλίες, με κατάληξη τον οικισμό της Αλοπρόνοιας.

Απόγευμα ελεύθερο για μπάνιο και το βράδυ επίσκεψη στο Χωριό.

4η μέρα Τρίτη 4/7/2017:

Το πρωινό ελεύθερο για μπάνιο στην Αλοπρόνοια και ξεκούραση.

Το απόγευμα στις 16:00 εκκίνηση της πεζοπορίας για τον οικισμό Κάστρο διάρκειας περίπου 1 ½ ώρας για τις παραλίες Διαλισκάρι και Άγιος Γεώργιος. Θαλάσσιο μπάνιο και επιστροφή με καραβάκι.

Το βράδυ ελεύθερο και προαιρετική επίσκεψη στο Χωριό.

5η μέρα Τετάρτη 5/7/2017:

Πρωινή αναχώρηση ~ 09:00 με το λεωφορείο για το Χωριό.

Στις 10:00 εκκίνηση για τη πεζοπορία στην βόρεια πλευρά του νησιού προς τη βυζαντινή εκκλησία του Χριστού, τα ξωκλήσια της Δευτέρας Παρουσίας, της Αγ. Φωτεινής, του Προφήτη Ηλία και του Αγ. Ιωάννη μέσα από ένα εξαιρετικό τοπίο με το έντονο ανάγλυφο και πεζούλες μεταξύ καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Επιστροφή στο Χωριό με διάρκεια πεζοπορίας ~ 3 ½ ώρες. Γεύμα στο Χωριό και επιστροφή στην Αλοπρόνοια με λεωφορείο.

Απογευματινό μπάνιο, ξεκούραση και το βράδυ ελεύθερο με προαιρετική επίσκεψη στο Χωριό.

6η μέρα Πέμπτη 6/7/2017:

Μέρα ελεύθερη με προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι στις απομακρυσμένες νοτιοδυτικές παραλίες Άγιος Ιωάννης, Σαντορινέικα και Άγιος Παντελεήμων.
Ξεκούραση και το βράδυ ελεύθερο και επίσκεψη στο Χωριό.

7η μέρα Παρασκευή 7/7/2017:

Πρωινή αναχώρηση ~ 09:00 με το λεωφορείο για το Χωριό.

Στις 10:00 εκκίνηση για τη πεζοπορία προς την απομακρυσμένη παραλία Μάλτα, διάρκειας ~2 ½ ωρών.

Θαλάσσιο μπάνιο και επιστροφή στην Αλοπρόνοια με καραβάκι περίπου στις 17:00.

Ξεκούραση και το βράδυ ελεύθερο με επίσκεψη στο Χωριό.

8η μέρα Σάββατο 8/7/2017:

Πρωινό ελεύθερο.

Αναχώρηση το απόγευμα 17:55 με το πλοίο για Πειραιά.

Άφιξη στις 03:05

Σημείωση:

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική της ομάδας, το πρόγραμμα των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων του Δήμου Σικίνου που θα λάβουν χώρα εκείνη την περίοδο, τα δρομολόγια των πλοιαρίων προς τις παραλίες, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Κόστος (αρχική εκτίμηση): 310€ και περιλαμβάνει τα εισιτήρια του πλοίου, τη διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο (7 διανυκτερεύσεις) με πρωινό και τους οδηγούς στις πεζοπορίες. (Το ακριβές κόστος με τις παροχές που περιλαμβάνει, όπως π.χ. τις διαδρομές με τα καραβάκια, θα ανακοινωθεί σε δύο το πολύ, ημέρες, μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις).

Σημείωση: Η επιβάρυνση για μονόκλινο δωμάτιο είναι 80€. Η επιστροφή του Σαββάτου προς τον Πειραιά μπορεί να γίνει στις 07:35 με άφιξη στις 14:00 και επιβάρυνση 20€.

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 15 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 18-6-2017

Πληροφορίες:

Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share