Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Πεζοπορική εξόρμηση στη χερσόνησο των Μεθάνων την Κυριακή 18/09/2016

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΜΕΘΑΝΩΝ

Πεζοπορική εξόρμηση στη χερσόνησο των Μεθάνων.

Γνωριμία με τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ιαματικά λουτρά, τη φύση και το ηφαιστειακό τοπίο της χερσονήσου.

Αγαπητοί φίλοι,

Ξεκινάμε άλλη μια χρονιά με διάθεση να περπατήσουμε στην φύση και στα βουνά και με όρεξη ανακαλύψουμε καινούργια μέρη, ανθρώπους και τοπικά έθιμα στις απομονωμένες περιοχές της χώρας μας.

Προγραμματίσαμε επίσης, όπως το είχαμε ανακοινώσει, και την ειδική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μας που θα γίνει στις Καρυές (βλέπε πρόγραμμα).

Ανοίγουμε την αυλαία με μια έξοδο στο μη ενεργό πλέον ηφαίστειο των Μεθάνων.

Τα δείγματα στην ευρύτερη περιοχή είναι πολλά με τον κρατήρα της Καμένης Χώρας να αποτελεί τον νεότερο και με τελευταία δραστηριότητα κατά την περίοδο 277π.χ. έως 240π.χ.

356 1 356 2

Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει με μια επίσκεψη στον ομώνυμο κρατήρα και κατόπιν θα κατηφορίσουμε (400μ. περίπου υψομετρική) προς την θάλασσα, για ένα μπάνιο στα διάφανα νερά της περιοχής: μαγιό και μάσκα απαραίτητα στο σάκο μας!

Τέλος θ' ανηφορίσουμε πάλι προς το την ταβέρνα της περιοχής το γνωστό «Οινοθεραπευτήριο» για να φάμε και να ξεκουραστούμε πριν την επάνοδο μας στην Αθήνα. Η πορεία μας είναι εύκολη, σύνολο 9χιλ. - περίπου 3ωρες και 30' σε μονοπάτι, χωματόδρομο και ένα μικρό μέρος στην άσφαλτο.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

07:30 Αναχώρηση από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.

Άφιξη στην αρχή της πεζοπορίας γύρω στις 11:00. Περπάτημα προς τον κρατήρα και κατάβαση στην παραλία.

14:00 – 15:00 Μπάνιο

16:00 Επιστροφή στην Καμένη Χώρα και στάση για φαγητό – καφέ

18:00 Αναχώρηση για Αθήνα

Κόστος συμμετοχής 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share