Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Εξόρμηση στο Φαράγγι Βουραϊκού την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Το εθνικό πάρκο Χελμού – Βουραϊκού ανακηρύχθηκε πρόσφατα από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς με την ένταξή στο Παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων. Θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στην κλασική διαδρομή στο φαράγγι του Βουραϊκού από το Διακοπτό στη Ζαχλωρού ακολουθώντας τον οδοντωτό σιδηρόδρομο.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας).
Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
Αναχώρηση από Πάτρα κατόπιν συνεννόησης.

Άφιξη στην αρχή της πεζοπορίας στο Διακοπτό, γύρω στις 10:30.

Πρόκειται για μια σχετικά εύκολη πεζοπορική διαδρομή που ακολουθεί τη σιδηροδρομική γραμμή του οδοντωτού σημαντικής αξίας τεχνικό έργο, ένα τεχνολογικό θαύμα για την εποχή που κατασκευάστηκε (1896), διασχίζοντας το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Η διαδρομή είναι ελαφρά ανηφορική και περνά μέσα από το στενό φαράγγι, από σήραγγες και πάνω από γέφυρες, πλάι στο ποτάμι που δημιουργεί μικρούς και μεγάλους καταρράκτες.
Το φαράγγι του Βουραϊκού μαζί με τον ορεινό όγκο του Χελμού αποτελούν μια ενιαία προστατευόμενη περιοχή χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Πάρκο. Η χλωρίδα του φαραγγιού του Βουραϊκού ποταμού κρίνεται ως εξέχουσα σημαντική, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την καταγραφή αρκετών ενδημικών ειδών με ιδιαίτερη επιστημονική αξία.
Η διαδρομή θεωρείται από τις ομορφότερες της Ελλάδας και αποτελεί τμήμα του διεθνούς μονοπατιού Ε4.

Διάρκεια περίπου 4 ½ ώρες (χωρίς τις στάσεις).
Εφόσον υπάρχει χρονικά δυνατότητα, σε σχέση με τα δρομολόγια του τραίνου, θα μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει τμήμα της διαδρομής με τον Οδωντωτό.

Αν κάποιος δεν θέλει να πραγματοποιήσει την παραπάνω πεζοπορία θα ακολουθήσει εναλλακτικό πρόγραμμα: μετάβαση με το λεωφορείο στη μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Επίσκεψη και στη συνέχεια πεζοπορία περίπου μιας (1) ώρας μέχρι τη Ζαχλωρού.

Γεύμα σε εστιατόριο της Ζαχλωρού στις 15:30.
Αναχώρηση για Αθήνα στις 17:00.
Επιστροφή περίπου στις 21:00.

Κόστος συμμετοχής 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share