Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Αρχική > Πρόγραμμα > 2015 > Πεζοπορικές περιηγήσεις Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015
Πεζοπορικές περιηγήσεις Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015

Η «ΑΤΡΑΠΟΣ» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της. Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της. Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών, με έντυπα ή άλλο υλικό, που έχουν συγκεντρωθεί από την «ΑΤΡΑΠΟΣ» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.

10 – 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΛΑΤΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Πεζοπορίες σε άγνωστες διαδρομές στην ορεινή Ναυπακτία με βάση το χωριό Ελατού. Διάσχιση της κορυφογραμμής Ομάλια.
18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑΣ
Πεζοπορία σε τμήμα της αρχαίας Ευχυδίας Οδού στον Ελικώνα, το όρος των Μουσών, από το χωριό Αγία Άννα στο χωριό Ελικώνας.
24 - 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑΣ – ΚΑΡΥΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Αγροτουριστική περιήγηση στο χωριό Καρυές Λακωνίας, τον τόπο καταγωγής των Καρυάτιδων του Ερεχθείου. Πεζοπορίες στον Πάρνωνα και γύρω από το χωριό. Διαμονή σε αγροτουριστική μονάδα και γευσιγνωσία με συνταγές με βάση το κάστανο.
7 – 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ
Ανάβαση στο Παναχαϊκό Όρος. Διαμονή στο ανακατασκευασμένο καταφύγιο στο οροπέδιο Πρασούδι.
15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΦΕΝΕΟΣ - ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ
Επίσκεψη στο χωριό Αρχαία Φενεός και τη Λίμνη Δόξα για πεζοπορία, και αναζήτηση μανιταριών. Πεζοπορία γύρω από τη λίμνη Δόξα και στους πρόποδες του όρους Ντουρντουβάνα και αναζήτηση εποχιακών μανιταριών, με την καθοδήγηση ειδικευμένου μανιταρολόγου.
21 – 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Πεζοπορική περιπλάνηση στη δυτική ορεινή Ναυπακτία με βάση το χωριό Πλάτανος. Ανάβαση στο όρος Αλωνάκι και διάσχιση σε παλιό ξεχασμένο μονοπάτι πάνω από τον ποταμό Κότσαλο μέχρι την ένωση του με τον ποταμό Εύηνο, το γεφύρι της Αρτοτίβας και το συρμάτινο γεφύρι Καρέλι.
29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ Πεζοπορία στους πρόποδες της ανατολικής Οίτης, στο Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών, που χαράχθηκε για την εξυπηρετήσει την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Κάτω Τιθορέας – Λιανοκλαδίου, στα τέλη του 19ου αιώνα, στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Ασωπού και Τραχίνας.
5 – 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΣ: ΚΑΣΤΟΡΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Εξόρμηση στο όμορφο χωριό του Νοτιοανατολικού Ταϋγέτου με παράλληλη επίσκεψη στην Αρχαία Πελλάνα, το Ανάκτορο του βασιλιά Μενελάου και της Ωραίας Ελένης και πεζοπορίες στο φαράγγι του Κάστορα και το φαράγγι των Μύλων μέχρι το χωριό Γεωργίτσι. Συμμετοχή στη γιορτή λαδιού (εφόσον συμπέσουν οι ημερομηνίες).
13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟ: ΒΥΤΙΝΑ – ΕΛΑΤΗ Πεζοπορία στην καρδιά του Μαινάλου από το καφαλοχώρι και τουριστικό θέρετρο της Βυτίνας μέχρι το μικρό χωριό Ελάτη κατά μήκος του ποταμού Μυλάοντα σε τμήμα του πιστοποιημένου μονοπατιού Mainalon Trail.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής, μπορείτε να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό κάποιας εκδρομής ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής. Για τις πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945808684, 2610327346 και στα e-mail: atrapos@atrapos.com, atrapos96@gmail.com.

Share