Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Προτάσεις Ατραπός

Παραδοσιακός αγροτουριστικός Ξενώνας "Τα Καλύβια" στις Καρυές Λακωνίας
Υπεύθυνη: Μαρία Μπακιρτζή
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972252945, 2731095703
Fax: 2731092405
E-Mail / Website:
[email protected]
www.arachovitika-kalyvia.gr

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 114 επισκέπτες συνδεδεμένους
01.jpg
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2023 21:39

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην ετήσια συνάντησή της, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2023 στις 28 & 29 Ιανουαρίου 2023 στις Καρυές Λακωνίας στον Πάρνωνα.

Διήμερη πεζοπορική εξόρμηση με πεζοπορίες από και προς τα γειτονικά χωριά Βούρβουρα και Βαρβίτσα και στα μονοπάτια των Καρυών (Karyatides trails)

Αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 28 Ιανουαρίου:

 • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως – Άγαλμα Αθηνάς.
  Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.
 • Άφιξη στις 11:00 στο χωριό Βούρβουρα και στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας διάρκειας ~3 ½ ωρών μέχρι τις Καρυές σε συνδυασμό με το «Μονοπάτι του νερού» από τα Karyatides trails.
 • Εναλλακτική πεζοπορία γνωριμίας με τις Καρυές στο «Μονοπάτι του χωριού» από τα Karyatides trails γύρω από το χωριό και στα σημαντικότερα αξιοθέατα.
 • Στάση στο χωριό για περιήγηση με επίσκεψη στις «Καρυάτιδες», καφέ, τσίπουρο και ελαφρύ γεύμα για όποιον επιθυμεί.
 • Στις 16:30 αναχώρηση για τον ξενώνα
 • Στις 17:00, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση.
 • Συγκέντρωση όλων στις 19:30 για το δείπνο, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης  πίτας και της τούρτας των γενεθλίων της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου:

 • Πρωινό στον ξενώνα έως τις 9:00
 • Αναχώρηση στις 10:00 από τον ξενώνα για τις Καρυές.
 • Πεζοπορία από τις Καρυές στο χωριό Βαρβίτσα με συνδυασμό των μονοπατιών «Καστανιάς» και «Βελανιδιάς» διάρκειας 4 ½ ωρών.
 • Εναλλακτική κυκλική διαδρομή γύρω από τις Καρυές στα ίδια μονοπάτια διάρκειας 2 ½ ωρών.
 • Αναχώρηση με το λεωφορείο για τον ξενώνα στις 15:00 για το γεύμα.
 • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
 • Άφιξη γύρω στις 21:00.

Σας περιμένουμε!

Σημείωση:         

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid-19, που θα ισχύουν την ημερομηνία διεξαγωγής  της εκδήλωσης. Συνιστάται η χρήση μάσκας στο λεωφορείο.

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Κόστος συμμετοχής: 100€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διαμονή με πρωινό, το δείπνο του Σαββάτου, το γεύμα τη Κυριακής, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για τις περιοχές της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 26-1-2023.

Επειδή ο ξενώνας έχει περιορισμένη δυνατότητα φιλοξενίας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διαμονή σ’ αυτόν και οι επιπλέον συμμετοχές θα καλυφθούν από δωμάτια σε ξενώνες του χωριού Καρυές.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684, Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share
 

Προγραμματισμένες επερχόμενες δράσεις

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των πεζοπορικών μας περιηγήσεων για την περίοδο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023. Στο ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2024 που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2024.

Η «ΑΤΡΑΠΟΣ» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της. Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της. Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών, με έντυπα ή άλλο υλικό, που έχουν συγκεντρωθεί από την «ΑΤΡΑΠΟΣ» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.


ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΝΩ ΔΟΛΙΑΝΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (ΜΑΝΙΤΑΡΟΓΝΩΣΙΑ)
Διήμερο πεζοπορίας στα Άνω Δολιανά Κυνουρίας στην Αρκαδία και τον Πάρνωνα σε συνδυασμό με αναζήτηση μανιταριών και γευσιγνωσία. Διαμονή στο Δασικό Χωριό στα Άνω Δολιανά
14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΟΡΟΣ: ΛΑΓΚΑΔΙΑ - ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ
Συνέχεια και ολοκλήρωση της πεζοπορικής εξερεύνησης του στο πιστοποιημένο μονοπατιού Mainalon Trail στην καρδιά του Μαινάλου, ανάμεσα στα χωριά Βαλτεσινίκο και Λαγκάδια.
28 - 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΡΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ – ΑΝΩ  ΒΛΑΣΙΑ ΑΧΑΪΑΣ (ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 31)
Πεζοπορία στο εθνικό μονοπάτι 31 (Πάτρα – Αρχαία Ολυμπία) γνωστό και ως μονοπάτι του Παυσανία, στην περιοχή της Αχαΐας. Από το χωριά Τσαμπουρνιά και Μίχας προς Άνω Βλασία και κατάληξη στη Μονή Πορετσού κοντά στο χωριό Αγράμπελα.  Διαμονή στην Άνω Βλασία.
12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΡΟΣ ΚΝΗΜΙΔΑ  (ΚΑΛΙΔΡΟΜΟ)
Δύο πεζοπορικές αναβάσεις διαφορετικής δυσκολίας προς επιλογή, στο όρος Κνημίδα του Καλίδρομου, από τα Καμένα Βούρλα στην κορυφή Τσερνέκι, με κατάληξη το ορεινό χωριό Καρυά.
25 – 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΚΙΩΝΑ:  ΑΜΦΙΣΣΑ  - ΒΙΝΙΑΝΗ
Πεζοπορική διάσχιση των νοτιοανατολικών πλαγιών της Γκιώνας μέχρι το χωριό Βίνιανη στα ίχνη του μονοπατιού Pindus trail, μιας διαδρομής που θα ενώνει τις Πρέσπες με τους Δελφούς.
10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΡΟΣ ΖΗΡΕΙΑ: ΧΑΡΑΔΡΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΤΣΑΣ
Πεζοπορία από το οροπέδιο και το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας προς το Σπήλαιο του Ερμή και τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας μέχρι τη μονή του Αγίου Βλασίου πάνω από το χωριό Άνω Τρίκαλα.
22 – 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Περιήγηση στο νομό Καρδίτσας και τις τεχνητές λίμνες Σμοκόβου και Πλαστήρα. Πεζοπορία και λουτροθεραπεία σε στα ιαματικά λουτρά Σμοκόβου και πεζοπορίες γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα σε ορειβατικά μονοπάτια στα βουνά των Αγράφων γύρω από τη λίμνη Μέγδοβα ή Πλαστήρα. Διαμονή στην Καρδίτσα.
14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΡΥΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ
Η «ΑΤΡΑΠΟΣ», όπως κάθε χρόνο παραδοσιακά, κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίττα της για το 2023 στο αγαπημένο «στέκι» της, στο χωριό Καρυές στον Πάρνωνα. Πεζοπορία σε μονοπάτια γύρω από τις Καρυές, στα Karyatides Trails.

Ολόκληρο το πρόγραμμα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2023

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής θα λαμβάνετε ειδοποίηση αρκετές μέρες πριν την διοργάνωσή της, αλλά μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, όπως ο Covid-19, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό κάποιας εκδρομής ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945808684 (Χρήστος), 6937086670 (Γιάννης) και στα e-mail: atrapos@atrapos.com, atrapos96@gmail.com
Το πρόγραμμα και στον διαδικτυακό τόπο: www
.atrapos.com