Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Προτάσεις Ατραπός

Παραδοσιακός αγροτουριστικός Ξενώνας "Τα Καλύβια" στις Καρυές Λακωνίας
Υπεύθυνη: Μαρία Μπακιρτζή
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972252945, 2731095703
Fax: 2731092405
E-Mail / Website:
[email protected]
www.arachovitika-kalyvia.gr

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους
13.jpg
Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 17:11

Οι πεζοπορικές διαδρομές που παρουσιάζονται εδώ προτείνουν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και γνωριμίας με την περιοχή. Προσφέρουν στον επισκέπτη – πεζοπόρο μια πιο άμεση και ουσιαστική επαφή με τη φύση, τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής. Γι' αυτό έχουν χαρακτήρα περισσότερο περιηγητικό και λιγότερο ορειβατικό, ώστε να αναδεικνύονται τα ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής: ιστορικά, αρχιτεκτονικά, θρησκευτικά, περιβαλλοντικά.

Βασίζονται κυρίως στα παλιά μονοπάτια επικοινωνίας μεταξύ των χωριών που συμπληρώνονται με αγροτικούς και λιγότερο ασφάλτινους δρόμους, στις περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, τη φυσική του κατάσταση και τον διαθέσιμο χρόνο του, διαδρομές κυκλικές ή διάσχισης. Η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία. Έχει σχετικά εύκολες διαδρομές, με σημεία εξαιρετικής θέας, που μπορεί κανείς να τις πραγματοποιήσει όλες τις εποχές του χρόνου. Συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα, τις πορείες σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές με τις παραθαλάσσιες δίπλα στο κύμα.

Οι πεζοπορικές διαδρομές που παρουσιάζονται εδώ αποτελούν μια επιλογή από αυτές που υπάρχουν στην έκταση του Δήμου Μονεμβασίας και βασίζονται σε διαμορφωμένα δίκτυα στις περιοχές του Ακρωτηρίου Μαλέα, της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Μονεμβασιάς και του Χιονοβουνίου και σε μεμονωμένες διαδρομές που αποκαλύπτουν κρυφές γωνιές της περιοχής, φυσικής και ιστορικής αξίας όπως το φαράγγι Μπαλουκέρι, ο αρχαιολογικός χώρος του Ζάρακα, ο εγκαταλειμμένος μεσαιωνικός οικισμός Λογγάρι, το φαράγγι Λάρνακα και η κορυφή Στρογγύλα πάνω από τους Μολάους, το ακρωτήριο Ξυλής, το λόφο του Παλαιόκαστρου κοντά στα Παπαδιάνικα και τους νερόμυλους των Ταλάντων.

18-monemvasia-A

18-monemvasia-B

Share
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 17:43
 

Προγραμματισμένες επερχόμενες δράσεις

flag frActions programmées à venir

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα για το τελευταίο τετράμηνο του 2021. Η «ΑΤΡΑΠΟΣ» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της. Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της. Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών, με έντυπα ή άλλο υλικό, που έχουν συγκεντρωθεί από την «ΑΤΡΑΠΟΣ» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.

Οι εκδρομές και αυτής της περιόδου διοργανώνονται κάτω από την πίεση των εξελίξεων γύρω από την πανδημία του Covid-19. Γι αυτό και η οργάνωσή τους θα γίνεται ανάλογα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους περιορισμούς που θα ισχύουν κάθε φορά, ειδικά για τις μετακινήσεις με το λεωφορείο. Για κάθε εκδρομή θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση και ενημέρωση.


ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΥΜΗ - ΡΕΜΑ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ
Πεζοπορική περιπλάνηση στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας ανάμεσα στα χωριά Βίταλα, Δένδρα και Ανδρώνιανοι ακολουθώντας μονοπάτι μέσα σε ρεματιά με γεφύρια και αναπαλαιωμένους μύλους. Φαγητό και θαλάσσιο μπάνιο στην Κύμη.
25 – 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΔΩΡΙΔΑΣ – ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ - ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΞΟΔΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Πεζοπορία στα χνάρια των εξοδιτών του Μεσολογγίου που πέρασαν στην Δωρίδα και τη Φωκίδα. Από τον ποταμό Μόρνο και το ιστορικό Κεφαλογιόφυρο, που ενώνει την Αιτωλοακαρνανία με την Φωκίδα, στο χωριό Τρίκορφο με κατάληξη στη Μονή Βαρνάκοβας. Την πρώτη μέρα αστική πεζοπορία με ξενάγηση στην πόλη και το κάστρο της Ναυπάκτου και θαλάσσιο μπάνιο.
3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – ΚΙΡΦΗ - ΖΕΜΕΝΟ - ΔΙΣΤΟΜΟ
Διάσχιση του όρους Κίρφη, ακολουθώντας τμήμα του εθνικού μονοπατιού Ο22, από το Ζεμενό στα νότια του  Παρνασσού και τον Πλείστο ποταμό μέχρι το ιστορικό Δίστομο, στους πρόποδες του Ελικώνα.
10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ – ΛΥΡΚΕΙΟ, ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ
Πεζοπορία στο όρος Λύρκειο στα σύνορα Αργολίδας και Αρκαδίας, το οποίο συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους για τα ελληνικά πουλιά, ξεκινώντας από της σήραγγα του Αρτεμισίου μέχρι το χωριό Κεφαλόβρυσο.
16 – 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ (ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ)
Διήμερη πεζοπορική διάσχιση Καλάβρυτα – Πάτρα, από τη Μονή Αγίας Λαύρας έως την οινοποιία Achaia Clauss. Η διαδρομή περνά από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία της αχαϊκής ενδοχώρας, πυκνά δάση, ποτάμια, χωριά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιστορικούς τόπους και θρησκευτικά μνημεία. Διαμονή σε σκηνές στο χωριό Λεόντιο.
28 – 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΙΝΔΟΣ – ΖΑΓΟΡΙΑ
Τετραήμερη περιπλάνηση στα Ζαγοροχώρια με βάση τα χωριά Αρίστη και Βίκος. Επισκέψεις στα περισσότερα και σημαντικότερα χωριά (Μονοδένδρι, Βίτσα, Κήποι, Πάπιγκο, Τσεπέλοβο) και πεζοπορίες στα καλντερίμια και τα μονοπάτια που τα συνδέουν.
14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ
Εξόρμηση στη δυτική Βοιωτία και συνέχεια της εξερεύνησης του  Ελικώνα, του βουνού των Μουσών. Με αφετηρία ή/και τερματισμό την τοποθεσία Αρβανίτσα, πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές  στον πυρήνα του όρους.
27 – 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Πεζοπορίες στα δασικά μονοπάτια του Αχιλλέα μέσα στα πυκνότερα ίσως δάση ελάτου της Ρούμελης στον ανατολικό Τυμφρηστό ή Βελούχι, στα όρια Ευρυτανίας και Φθιώτιδας και στις πλαγιές κάτω από την κορυφή του Βελουχίου. Παράλληλα οργάνωση μανιταρογιορτής με εξορμήσεις για τη συλλογή μανιταριών, εκδηλώσεις με ομιλίες και  παρασκευή εδεσμάτων με μανιτάρια και (φυσικά) γλέντι και χορός. Διαμονή στο δασικό χωριό στη Μεγάλη Κάψη.
12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΨΑΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ
Κυκλική διαδρομή στο όρος Σταυραετός, που περνά από τα ερείπια του παλαιού χωριού Ψάρι στη θέση «Παλιοχώρι» και συναντά τη σήραγγα και την γέφυρα του Αδριάνειου υδραγωγείου. Θέαση προς τη λίμνη Στυμφαλία και από την κορυφή, μέχρι, το βράχο της Ακροκορίνθου και τη Μικρή Ζήρεια.
24 – 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ: NOMOΣ ΔΡΑΜΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ, ΜΕΝΟΙΚΙΟ, ΕΛΑΤΙΑ, ΦΡΑΚΤΟ, ΝΕΣΤΟΣ, ΑΓΓΙΤΗΣ
Με βάση την όμορφη πόλη της Δράμας, με τα άφθονα τρεχούμενα νερά, τα καταπράσινα πάρκα και τη μακραίωνη ιστορία, πεζοπορικές, ιστορικές και πολιτιστικές περιπλανήσεις και εξερευνήσεις στα βουνά Φαλακρό και Μενοίκιο, τα δάση Ελατιάς και Φρακτού και τους ποταμούς Νέστο και Αγγίτη με το ομώνυμο σπήλαιο.

Ολόκληρο το πρόγραμμα Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2021

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής θα λαμβάνετε ειδοποίηση αρκετές μέρες πριν την διοργάνωσή της, αλλά μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, όπως ο Covid-19, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό κάποιας εκδρομής ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής.

Για τις εκδρομές με διανυκτερεύσεις και με ημερομηνίες με υψηλό αριθμό κρατήσεων στα ξενοδοχεία και στα λεωφορεία της μεταφοράς μας, παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής ώστε να εξασφαλίσουμε την κράτηση των δωματίων και την επιτυχή οργάνωση της εκδρομής.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945808684 (Χρήστος), 6937086670 (Γιάννης) και στα e-mail: atrapos@atrapos.com, atrapos[email protected]gmail.com
Το πρόγραμμα και στον διαδικτυακό τόπο: www
.atrapos.com