Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Δάσος Μογγοστού - Λίμνη Στυμφαλία την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Περιβαλλοντικές περιπλανήσεις με πεζοπορία στο αυτοφυές αισθητικό δάσος βελανιδιάς Μογγοστού στα ημιορεινά της Κορινθίας ανάμεσα στο Κιάτο και το Ξυλόκαστρο. Επίσκεψη στον υγροβιότοπο της ελώδους ορεινής λίμνης Στυμφαλίας και στο Μουσείο Περιβάλλοντος.

Αγαπητοί φίλοι,

Η Ατραπός σας προτείνει μια όμορφη και εύκολη κυκλική διαδρομή περίπου 10 χλμ. στο δρυόδασος του Μογγοστού: ώρες πορείας ~4, υψομετρική διαφορά 250 μ.

Το συγκεκριμένο δρυόδασος είναι ένα μνημείο της φύσης, καταχωρημένο στα «Αισθητικά Δάση» του δικτύου NATURA. Η συνολική του έκταση είναι 7.185 στρέμματα και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Σούλι, Μεγάλος Βάλτος και Θροφαρί.

Είναι ένα φυσικό πρεμνοφυές δρυόδασος, δηλαδή ένα δάσος με βελανιδιές που φύτρωσε μόνο του, ακολουθώντας τη φυσική εξέλιξη. Τα κυριότερα δέντρα που θα συναντήσουμε είναι η πλατύφυλλος βελανιδιά (δρυς), η χαλέπιος πεύκη, η μαύρη πεύκη σε μεμονωμένα άτομα, η κεφαλληνιακή ελάτη, το πουρνάρι, το φυλίκι, ο κέδρος, το ρείκι, η κουτσουπιά και οι χαρακτηριστικές κουμαριές και οι γλυστροκουμαριές.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας).
    Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας στις 10:30.
  • Μετά το τέλος της πεζοπορίας, μετακίνηση με το λεωφορείο και επίσκεψη στο μουσείο Περιβάλλοντος της Στυμφαλίας στις 15:00
  • Γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής στις 16:00
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00
  • Επιστροφή στην Αθήνα περίπου στις 21:00.

Σημείωση:

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, όπως πάντα τη δυναμική και τη διάθεση της ομάδας και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Κόστος συμμετοχής: 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share