Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Αρχική > Πρόγραμμα > 2015 > Ορειβατική και πεζοπορική ανάβαση στο Παναχαϊκό Όρος στις 7 και 8 Νοεμβρίου
Ορειβατική και πεζοπορική ανάβαση στο Παναχαϊκό Όρος στις 7 και 8 Νοεμβρίου

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε ορειβατική και πεζοπορική ανάβαση στο Παναχαϊκό Όρος με διαμονή στο ανακατασκευασμένο καταφύγιο στο οροπέδιο Πρασούδι.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής

Σάββατο 7 Νοεμβρίου:

Ορειβατική ομάδα: Συγκέντρωση στη τοποθεσία Ζάστοβα στις 10:30 στο εγκαταλειμμένο πέτρινο κτίριο που προοριζόταν για σανατόριο. Η μετακίνηση μέχρι το σημείο αυτό θα γίνει με ίδια μέσα ή κατόπιν συνεννόησης.

Συμμετοχές από Αθήνα: Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα ή με λεωφορείο, αν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή και κατόπιν συνεννόησης,

Στις 11:00 εκκίνηση της ανάβασης (~4 ½ ώρες) μέχρι το καταφύγιο στο οροπέδιο Πρασούδι.
Άφιξη περίπου στις 16:30. Τακτοποίηση στο καταφύγιο και περίπατοι στο οροπέδιο.

Πεζοπορική ομάδα: Συγκέντρωση στις 15:00 στο τέλος του αιολικού πάρκου του Παναχαϊκού στο Βουνό Γιώργη και εκκίνηση της πεζοπορίας (~45 λεπτά) μέχρι το καταφύγιο στο Πρασούδι (προαιρετικά).
Μετακίνηση με ίδια μέσα και κατόπιν συνεννόησης. Η προσέγγιση γίνεται από το χωριό Πιτίτσα και από καλής ποιότητας χωματόδρομο.
Τακτοποίηση στο καταφύγιο και βόλτες στο οροπέδιο.

Δείπνο στο καταφύγιο με ομαδική ετοιμασία και με τη συνοδεία τσίπουρου και οίνου...

Κυριακή 25 Οκτωβρίου:

Μετά το πρωινό στο καταφύγιο, εκκίνηση στις 9:00 για την ανάβαση στην κορυφή του Παναχαϊκού. Συνολική διάρκεια της πορείας με την επιστροφή στο καταφύγιο ~ 2 ώρες.

Αναχώρηση της ορειβατικής ομάδας για την κατάβαση από το οροπέδιο προς τη Ζάστοβα στις 11:30. Η κατάβαση θα γίνει από διαφορετική, πρωτότυπη και άγνωστη διαδρομή. Η διάρκεια της πορείας είναι ~ 5 ώρες. Άφιξη στη Ζάστοβα περίπου στις 17:00.

Η αναχώρηση της πεζοπορικής ομάδας είναι ελεύθερη.

Συγκέντρωση όλων στη Ζάστοβα και γεύμα σε κοντινό εστιατόριο.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες στην ορειβατική ομάδα κατά τη διάρκεια της ανάβασης και της κατάβασης θα μεταφέρουν σε σακίδιο, μόνον τα απολύτως απαραίτητα (νερό, ελαφρύ φαγητό, αδιάβροχο, ένα ζεστό ρούχο). Τα υπόλοιπα (σακίδια με δεύτερα ρούχα, υπνόσακοι κλπ.) θα μεταφερθούν με αυτοκίνητο στο καταφύγιο.
Επίσης με αυτοκίνητο θα μεταφερθούν οι προμήθειες για το δείπνο και το πρωινό στο καταφύγιο.
Το καταφύγιο διαθέτει κουβέρτες, αλλά καλό είναι να έχετε και τον υπνόσακο σας μαζί.

Κόστος συμμετοχής: 30€/άτομο και περιλαμβάνει, τη διαμονή στο καταφύγιο, τις προμήθειες για το βραδινό δείπνο και το πρωινό στο καταφύγιο και την υποστήριξη για τη μεταφορά των αποσκευών και των προμηθειών στο καταφύγιο.

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Χρήστος Φαλλιέρος 6945 808 684, Ζαχαρίας Γιάννης 6937 086 670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share